Op maat gemaakte Odoo Business Apps voor Advier

Advier brengt mensen in beweging naar een duurzamere samenleving. Wij konden met behulp van Odoo Open Source ERP Software en de Odoo Business Apps in weinig tijd een end-to-end oplossing bieden voor een ambitieus fietsplan.

Uitdaging

Advier maakt een sterke groei door in het uitvoeren van mobiliteitsprojecten in opdracht van gemeentes en overheid. Deze projecten moeten het gebruik van de auto terug dringen door de fiets voor woon-werkverkeer aan te moedigen.

Onze uitdaging: binnen korte tijd een oplossing bieden voor het werven van deelnemers, de self-onboarding van deelnemers, de communicatie met deelnemers en werkgevers én het belonen van deelnemers op basis van per fiets afgelegde kilometers voor woon-werkverkeer. Een klus waarbij een soepele gebruikerservaring voor zowel beheer als deelname van doorslaggevend is.

 

Aanpak

Odoo CRM, Workflow App en Mobiliteits App

Grote haast: we hebben een springplank nodig. In dit project is dat Odoo Open Source ERP Software, met bijbehorende Business Apps. Veel functionaliteit van de gewenste oplossing hoeven we zo alleen in te richten en niet zelf te bouwen. Licentiekosten zijn om te lachen en Odoo laat zich gemakkelijk uitbreiden, heeft een uitmuntende SDK en je kunt het gemakkelijk in je build meenemen.

Sprinten is ook écht sprinten

En als een project dan ook nog snel live moet, zit er maar één ding op. We gaan werken met wekelijkse sprints. Maandagochtend refinement en direct daarop effortkaarten en de taken verdelen.

In sprint nul zijn alle besluiten over techniek genomen en onze deployment pipeline is ingericht. Een week later hebben developers al commentaar op elkaars branches en is Odoo ingeregeld. In sprint 2 zijn de nodige aanpassingen en uitbreidingen van de Business Apps ge-merged en in sprint vier  hebben we tijd om te schaven aan de gebruiksvriendelijkheid.

 

Resultaat

Vier weken na de start van het project hebben we het staan. Deelnemers aan het fietsplan van de gemeente Antwerpen kunnen zich aanmelden via de website en ontvangen direct een bevestiging. Zodra er een verzoek wordt aangemaakt, start een maatwerk-workflow in de Odoo Workflow App. Deelnemers, werkgevers en beheerders krijgen scenario- en gebeurtenisafhankelijk hun communicatie op de gewenste kanalen en kunnen gemakkelijk de procedures aanpassen, escaleren of afbreken zonder dat er iemand tussen wal en schip valt. Met wat maatwerkrapportages en bijbehorende business-logic kunnen beloningen gemakkelijk worden gecontroleerd en uitgekeerd.

Vliegwiel Project

Succes smaakt naar meer. Vrijwel direct kiezen Advier en Gemeente Antwerpen ervoor om deze aanpak voor meer projecten in te zetten. Bijvoorbeeld voor SNAP, de Slim naar Antwerpen-app waarmee reizigers inzicht krijgen in reisduur en routes tussen afspraken of bij woon-werk verkeer.

 

Techniek

Odoo open source ERP Software
Webhosting (LEMP stack)
Odoo customisations en datamodel-aanpassingen
Python
Webservices