Direct waarde voor de eindgebruiker

Iedereen kent verhalen van mislukte projecten en grootheidswaan aan de tekentafel. De realiteit van softwareontwikkeling? Kleine, iteratieve stappen die direct waarde opleveren. De rest gaat op de backlog.

De voordelen van agile softwareontwikkeling met Dutchworld

In de praktijk blijkt het moeilijk om vast te houden aan de scrum-methodiek. Veel ontwikkeltrajecten worden chaotisch en inefficiënt door onderbuikgevoelens, overgeslagen stappen en gekleurde ideeën over wat agile is. Ons advies? Vertrouw het proces, het werkt altijd.

Wij werken volgens de scrum-methodiek

Wij volgen de business best practices op de voet. Dat betekent wij software altijd middels de scrum-methodiek ontwikkelen. We hebben onze papieren van scrum.org en onze mensen zijn T-shaped genoeg om in elk team mee te draaien zonder lange opstarttijd.

Meer aandacht voor klanttevredenheid

Agile en scrum komen voort uit de user centered design filosofie. Dit betekent dat alles draait om de waarde die je kunt creëren voor de eindgebruiker. Een product owner bewaakt de backlog en zorgt dat er niets wordt ontwikkeld waarvan je de waarde niet kunnen inschatten. Zo verspil je geen moeite en geen geld.

Betere afstemming van de ontwikkelingsinspanning op de bedrijfsdoelstellingen

Doe kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar gebruik, pak de grootste pijnpunten en wensen van gebruikers op, hou deze tegen je bedrijfsdoelstellingen aan, omschrijf ze in user stories en epics. Klinkt eenvoudig en is het ook.

Meer controle en transparantie door Devops

In de praktijk betekent Devops dat het team ontwikkelaars ook verantwoordelijk is voor de inzet van wat ze maken. Geen gevingerwijs meer, niks over de schutting gooien en kijken waar het landt, maar pas loslaten als het werkt.

Vier weken na ons eerste gesprek stond er een prototype waar we mee mochten spelen. Dat hadden we nog niet meegemaakt.

Marco Hesseling | Todini

Veelgestelde vragen over agile softwareontwikkeling

Wat is het verschil tussen Scrum en Agile?

Scrum is een framework. Agile is een mindset. Het idee van Agile: om als bedrijf te overleven, moet je wendbaar zijn.

Waarom kiezen voor Agile?

Agile doet de belofte teams te creëren waarin zelfsturing centraal staat. Teams waarin mensen werken met een gezamenlijk doel. Als je Agile op de juiste wijze invoert, dan creëert het een organisatie waarin mensen met veel plezier werken. Je kunt het ook het 'elimineren van verspillingen' noemen.

Hoe oud is Agile?

Agile is een wereldwijde beweging die het bedrijfsleven veranderd heeft. De beweging begon in 2001 binnen de softwareontwikkeling. Toen kwamen 17 programmeurs bij elkaar om het “Agile Manifesto” te schrijven. Hierin namen zij de basisprincipes van het Agile werken op.

Wat zijn de vijf scrum values?

Scrum kent vijf waarden: Commitment, Moed, Focus, Openheid en Respect.

Wie volgt?

Over Dutchworld

Wij geloven als geen ander in een integrale aanpak. Dat betekent dat we alles samen doen. Met onze specialisten, maar ook met jou. Software is de kern van elke schaalbare business, maar wordt vaak gezien als een risico in plaats van een superkracht. Wij helpen je die superkracht te zien en te ontwikkelen.

Korte slagen, logische stappen

Loop niet leeg op een megalithisch watervalproject zonder einde. Investeer liever in een iteratief proces, dat bij elke stap direct waarde toevoegt voor je organisatie en je klanten. Zo hou je de risico’s laag en zie je snel resultaat.

Businesscontext

Neem geen advies aan van adviseurs, maar alleen van mensen die in jouw schoenen hebben gestaan. Wij zijn zelf ook ondernemers, kennen het klappen van de zweep en nemen businesscontext ontzettend serieus.

We laten je niet in de steek

Je IT-processen zijn bedrijfskritisch. Daarom pakken wij altijd de telefoon op, mailen we terug, appen we in real-time en luisteren we naar wat er aan de hand is. Ook op vrijdagavond als het eten net op tafel komt.

Gaan we samen iets moois maken?