Vaar niet op
onjuiste data

Beslissingen hangen af van data die klopt. Stel je eens voor dat je bedrijfsvoering, gebruikersinzichten, voorraadbeheer of winstprognoses op onnauwkeurige cijfers zijn gebaseerd. Dat kost tijd, geld en kansen.

Voordelen van data-analyse door Dutchworld

We starten altijd met een probleemstelling of doel, zodat we geen onnodig werk verzetten. Vervolgens verzamelen we de relevante data en bereiden we deze voor op de analyse. Nu komt het leuke gedeelte: het visualiseren en verkennen van de gegevens. Door handig gebruik te maken van visualisatie-instrumenten, identificeren we in no-time de opvallendste patronen en trends. Hoe we de data verder analyseren en ontrafelen is sterk afhankelijk van de casus.

Betere besluitvorming

Door inzichten en trends zichtbaar te maken, kun je betere strategische en tactische beslissingen nemen. Denk bijvoorbeeld aan je belangrijkste KPI’s, je best presterende producten, de belangrijkste kostenfactoren of je belangrijkste aanjagers van omzetgroei.

Verhoogde efficiëntie

Als ondernemer wil je weten welke processen je bij automatiseren het snelst kunt terugverdienen, of op welke taken je nu leegloopt. Digitale transformaties laten zich bij uitstek sturen op data.

Concurrentievoordeel

Data-analyse geeft je dieper inzicht in je klanten, de industrie en de markt. Dat geeft je een concurrentievoordeel. Het is goud waard om precies weten onder welke omstandigheden een verkoop wel of niet plaatsvindt of wat het verschil met je concurrent is.

Data als glazen bol

Je kunt statistische modellen toepassen op de gegevens om voorspellingen te doen, of patronen te identificeren. Machine learning-algoritmen en andere statistische technieken halen inzichten boven die wij zelf niet kunnen kunnen zien, maar wel inzetten.

Dutchworld zegt waar het op staat. Dat is wennen, maar ook een verademing tussen alle beloftes die we vaak horen.

Robert Kilsdonk | Deutsche Bahn Cargo NL

Veelgestelde vragen over data-analyse

Wat is data-analyse?

Data-analyse is een proces dat ruwe gegevens omzet in informatie die nuttig is voor besluitvorming. Gegevens worden verzameld en geanalyseerd om vragen te beantwoorden, hypothesen te testen of theorieën te weerleggen.

Welke inzichten kan een data-analyse opleveren?

Wat zijn mijn belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's)?
Wat zijn de best presterende producten of diensten?
Wat zijn de belangrijkste aanjagers van omzetgroei?
Hoe verhoudt mijn bedrijf zich tot concurrenten?
Wat zijn de grootste uitdagingen voor mijn bedrijf?
Wat zijn de klantentevredenheidsniveaus?
Wat zijn de belangrijkste kostenfactoren in mijn bedrijf?
Hoe beïnvloedt seizoensgebondenheid mijn bedrijf?
Hoe kan ik de operationele efficiëntie verbeteren?
Wat zijn de gebieden van mijn bedrijf met het grootste potentieel voor verbetering?

Hoe doe je een data-analyse?

• De vraag definiëren
• Verzamelen van gegevens
• Opschonen van gegevens
• Gegevens analyseren
• Resultaten delen
• Falen omarmen
• Samenvatten

Wie volgt?

Over Dutchworld

Wij geloven als geen ander in een integrale aanpak. Dat betekent dat we alles samen doen. Met onze specialisten, maar ook met jou. Software is de kern van elke schaalbare business, maar wordt vaak gezien als een risico in plaats van een superkracht. Wij helpen je die superkracht te zien en te ontwikkelen.

Korte slagen, logische stappen

Loop niet leeg op een megalithisch watervalproject zonder einde. Investeer liever in een iteratief proces, dat bij elke stap direct waarde toevoegt voor je organisatie en je klanten. Zo hou je de risico’s laag en zie je snel resultaat.

Businesscontext

Neem geen advies aan van adviseurs, maar alleen van mensen die in jouw schoenen hebben gestaan. Wij zijn zelf ook ondernemers, kennen het klappen van de zweep en nemen businesscontext ontzettend serieus.

We laten je niet in de steek

Je IT-processen zijn bedrijfskritisch. Daarom pakken wij altijd de telefoon op, mailen we terug, appen we in real-time en luisteren we naar wat er aan de hand is. Ook op vrijdagavond als het eten net op tafel komt.

Gaan we samen iets moois maken.