Zie je het somber in?

Een frisse blik en vreemde ogen kunnen oplossingen brengen die je zelf niet meer ziet. We denken graag mee.

Kan Dutchworld je project nog redden?

Je hebt een project dat dreigt mis te lopen of een oplossing die niet doet wat ze moet doen. Wij hebben het ook meegemaakt en het is normaal dat je je moet herpakken in zulke situaties. Dutchworld kan aan de hand van twee of drie gesprekken vaak een aantal richtingen schetsen waarmee je verder mee kunt.

Het is onze expertise

We zijn niet alleen IT-ers, maar ook ondernemers. De businesscontext van projecten is net zo belangrijk als de uitvoering zelf. Door de stakeholders te betrekken, kun je vaak een nieuwe start maken. Kan de MVP kleiner? Kun je het budget vergroten door het project open te stellen voor andere partijen? Kunnen we een deel van de functionaliteit tijdelijk met meer handen oplossen of met een open source tool? Geen idee is te gek als lege handen het alternatief is.

Blijf agile werken

Vertrouwen op het scrum-proces is goed totdat het mis gaat. Dan heb je wat aan een externe die even mee kijkt. We bekijken je processen en zoeken uit of er sprake is van scope creep. We analyseren je blocking issues en benoemen van welke aard deze zijn. Wij leveren die ene T-shaped developer die de boel vlot kan trekken, context kan bieden of met een praktische tip de zaak weer in beweging krijgt.

Dutchworld zegt waar het op staat. Dat is wennen, maar ook een verademing tussen alle beloftes die we vaak horen.

Robert Kilsdonk | Deutsche Bahn Cargo NL

Hoe red je een IT-project?

Dit zijn de stappen waarop je kunt terugvallen als niemand het meer weet.

1. Huidige status

De eerste stap is het beoordelen van de huidige staat van het project en het identificeren van de (hoofd)oorzaak van de problemen. In deze fase evalueer je de scope, de planning, het budget, de middelen en de processen.

2. Stakeholders betrekken

Interview alle stakeholders en leg de verwachtingen vast. Zo zorg je dat iedereen over hetzelfde praat. Zonder gezamenlijk startpunt en alle stakeholders aan boord ga je een project niet vlottrekken.

4. Plan maken

Dit is de stap waar expertise en ervaring het hardst telt. Wie tovert er een konijn uit de hoge hoed? Wie moeten er samen praten om een weg voorwaarts te kunnen zien? Wie moet er pijn nemen om verder te kunnen? Welke doelen zijn nog een investeringsrisico waard?

5. Uitvoering starten

Verdeel de taken en bewaak de voortgang. Hier moet je hard zijn. Hier moeten alle partijen commitment tonen en mag iedereen aangesproken worden op verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken. Anders ben je zo terug bij af.

5. Bijsturen, bijsturen

Nu is het zaak regelmatig te evalueren en bij te sturen. Een plan is leuk, maar direct ingrijpen bij blocking issues of een andere route kiezen als de inschatting van je effort niet klopt, is het verschil tussen de muur raken of er omheen gaan.

Wie volgt?

Over Dutchworld

Wij geloven als geen ander in een integrale aanpak. Dat betekent dat we alles samen doen. Met onze specialisten, maar ook met jou. Software is de kern van elke schaalbare business, maar wordt vaak gezien als een risico in plaats van een superkracht. Wij helpen je die superkracht te zien en te ontwikkelen.

Korte slagen, logische stappen

Loop niet leeg op een megalithisch watervalproject zonder einde. Investeer liever in een iteratief proces, dat bij elke stap direct waarde toevoegt voor je organisatie en je klanten. Zo hou je de risico’s laag en zie je snel resultaat.

Businesscontext

Neem geen advies aan van adviseurs, maar alleen van mensen die in jouw schoenen hebben gestaan. Wij zijn zelf ook ondernemers, kennen het klappen van de zweep en nemen businesscontext ontzettend serieus.

We laten je niet in de steek

Je IT-processen zijn bedrijfskritisch. Daarom pakken wij altijd de telefoon op, mailen we terug, appen we in real-time en luisteren we naar wat er aan de hand is. Ook op vrijdagavond als het eten net op tafel komt.

Gaan we samen iets moois maken?