Wie houdt er niet van minimum lovable?

User research, buyer persona's, story mapping of een war-room inrichten met een berg brown paper en post-its. Vertrouw op het proces. We hebben dit eerder gedaan.

De voordelen van service design met Dutchworld

Service design bekijkt alle raakpunten die een klant met je heeft als hij je dienst of product gebruikt, en verbetert ze. Bij zo'n holistische discipline telt ervaring dubbel. Ervaring zorgt ervoor dat je weet wanneer iets volgens het boekje moet, wanneer je een stapje mag overslaan en het vergroot de de kans dat je in één keer raak schiet met een oplossing.

Gericht op de gebruiker

Aansluiten op de behoefte en de verwachtingen van je gebruiker. Dat is de belofte van service design. Het gehele service-ontwerpproces richt zich op de gebruiker. Alle ontwerpbeslissingen worden genomen met de gebruiker in gedachten genomen en met je gebruikers getoetst.

Bevordert samenwerking

In een klantreis komt alles samen. Merkbeleving, techniek, gebruiksvriendelijkheid, visuele identiteit, teksten en toegankelijkheid. Hier komen ontwikkelaars, ontwerpers en andere professionals elkaar tegen en leren ze samenwerken.

Empathie én verstand

Precies begrijpen wat er in het hoofd én het hart van je gebruikers omgaat. Dat is wat de service-ontwerper net even anders maakt dan meeste IT-ers. Niet iedereen is geschikt om zich in andermans schoenen te verplaatsen. Je eigen dienst als een klant kunnen beleven, dat is de kracht van een service designer van Dutchworld.

Continu verbeteren

Het maakt niet zoveel uit of je de double-diamond of de circulaire ontwerpmethode gebruikt. Iedereen is het erover eens dat het iteratief moet zijn: onderzoeken, begrijpen, ontwerpen, bouwen en dan weer terug naar het begin. Zo maak je het verbeteren van je diensten een vast onderdeel van je bedrijfsvoering.

Holistische benadering

Elk punt in de klantreis, vanaf de eerste keer dat iemand je merk of dienst tegenkomt tot aan de nazorg of herhaalgebruik van je product, heeft invloed op de totale beleving. Dat is nogal wat. Gelukkig hebben we ruime ervaring en helpen we graag het koren van het kaf te scheiden.

Wij kwamen met een ambitieuze deadline (voor het hoogseizoen live). Dutchworld heeft het denk ik niet eens gemerkt.

Enya van Dijk | Perfect Plant Deal

Veelgestelde vragen over service design

Wat is een voorbeeld van service design?

Service design gaat over ontwerpen voor het grote geheel. Gebruikers ervaren merken niet in een vacuüm, maar binnen complexe ketens van interacties. Een auto is een product, maar in termen van service design is het bijvoorbeeld een hulpmiddel als een oudere klant een Über-rit wil boeken om een vriend in het ziekenhuis te bezoeken.

Hoe ziet een service-design-proces er uit?

Service design kent meestal vier fasen: voorbereiden, begrijpen, ontwerpen en ontwikkelen. Na het doorlopen van deze fasen maak je het rondje opnieuw. Zo blijf je je diensten continu verbeteren.

Wie volgt?

Over Dutchworld

Wij geloven als geen ander in een integrale aanpak. Dat betekent dat we alles samen doen. Met onze specialisten, maar ook met jou. Software is de kern van elke schaalbare business, maar wordt vaak gezien als een risico in plaats van een superkracht. Wij helpen je die superkracht te zien en te ontwikkelen.

Korte slagen, logische stappen

Loop niet leeg op een megalithisch watervalproject zonder einde. Investeer liever in een iteratief proces, dat bij elke stap direct waarde toevoegt voor je organisatie en je klanten. Zo hou je de risico’s laag en zie je snel resultaat.

Businesscontext

Neem geen advies aan van adviseurs, maar alleen van mensen die in jouw schoenen hebben gestaan. Wij zijn zelf ook ondernemers, kennen het klappen van de zweep en nemen businesscontext ontzettend serieus.

We laten je niet in de steek

Je IT-processen zijn bedrijfskritisch. Daarom pakken wij altijd de telefoon op, mailen we terug, appen we in real-time en luisteren we naar wat er aan de hand is. Ook op vrijdagavond als het eten net op tafel komt.

Gaan we samen iets moois maken?