Evalueren en valideren
met echte gebruikers

Vermijd risico's door snel een werkend prototype voor te leggen aan je gebruikers. Dat kan vaak zo simpel zijn als een klikmodel of een stapel papier.

Voordelen van prototypen met Dutchworld

De aanpassing die in de ontwerpfase een uurtje kost, neemt in de productie-omgeving vaak dagen in beslag. Wie dat snapt, begrijpt ook dat vroeg en vaak inzetten van prototypes direct een kostenbesparing oplevert en het projectrisico verkleint. Maar dat is niet alles.

Samenwerken vanaf de start

Wie moeten er betrokken zijn? Prototypen geeft de samenwerking tussen ontwerpers, ontwikkelaars en stakeholders vorm zonder dat er eerst een organigram moet worden getekend. Vroeg elkaars rol zien en elkaar van meet af  kunnen vinden, scheelt enorm in de opstarttijd van grotere projecten.

Feedback

Loop vooruit met je design-sprints en demo je prototypes om gebruikers, stakeholders en teamleden vroeg mee te krijgen. Geef de gelegenheid om het ontwerp, de functionaliteit en de gebruikerservaring te testen en van feedback te voorzien. Zo voorkom je nare verrassingen.

Duidelijkheid

Elkaars woorden begrijpen is niet hetzelfde als elkaar begrijpen. Dat geldt ook voor software-ontwikkeling. Ieder heeft een eigen interpretatie van wat er gezegd is en ziet het voor zich. Maar tot er een prototype is om gezamenlijk te bekijken, blijft het giswerk en kunnen er flinke misverstanden blijven bestaan.

Tijd- en kostenbesparingen

Aanpassingen in je designtraject zijn vele malen goedkoper dan dezelfde aanpassing in een bestaand product. Door vroegtijdig prototypes te maken, kun je problemen identificeren en herontwerpen voordat ze ontwikkeld zijn.

Vier weken na ons eerste gesprek stond er een prototype waar we mee mochten spelen. Dat hadden we nog niet meegemaakt.

Marco Hesseling | Todini

Veelgestelde vragen over prototyping

Wat wordt er bedoeld met prototyping?

Prototyping is een experimenteel proces waarbij ontwerpteams ideeën omzetten in tastbare vorm, van papier tot digitaal. Teams bouwen prototypes om ontwerpconcepten vast te leggen en te testen op gebruikers. Met prototypes kun je je ontwerpen verfijnen en valideren.

Wat zijn voorbeelden van prototyping?

Enkele voorbeelden van prototypes zijn: wireframes, papieren prototypes, klikmodellen, mock-ups, scenarioschetsen of low-code-implementaties van een service of product.

Wie volgt?

Over Dutchworld

Wij geloven als geen ander in een integrale aanpak. Dat betekent dat we alles samen doen. Met onze specialisten, maar ook met jou. Software is de kern van elke schaalbare business, maar wordt vaak gezien als een risico in plaats van een superkracht. Wij helpen je die superkracht te zien en te ontwikkelen.

Korte slagen, logische stappen

Loop niet leeg op een megalithisch watervalproject zonder einde. Investeer liever in een iteratief proces, dat bij elke stap direct waarde toevoegt voor je organisatie en je klanten. Zo hou je de risico’s laag en zie je snel resultaat.

Businesscontext

Neem geen advies aan van adviseurs, maar alleen van mensen die in jouw schoenen hebben gestaan. Wij zijn zelf ook ondernemers, kennen het klappen van de zweep en nemen businesscontext ontzettend serieus.

We laten je niet in de steek

Je IT-processen zijn bedrijfskritisch. Daarom pakken wij altijd de telefoon op, mailen we terug, appen we in real-time en luisteren we naar wat er aan de hand is. Ook op vrijdagavond als het eten net op tafel komt.

Gaan we samen iets moois maken?