Senior Java Consultant

Dutchworld wil zijn team ‘Java en Integratie’ uitbreiden met een gedreven Senior Java Consultant, die hands-on is ingesteld, goed conceptueel kan denken en een design ook kan laten realiseren door anderen!

Achtergrond

Dutchworld bestaat door e-business-functionaliteit te realiseren en integratieproblemen voor opdrachtgevers op te lossen. Om nog succesvoller te worden in onze dienstverlening zoeken we collega’s die bijdragen aan klantresultaat door talent, vakmanschap en de juiste mentaliteit. En die zich willen committen aan ons team.
Voor opdrachtgevers zijn doorlooptijd en kwaliteit uiteindelijk altijd belangrijker dan de techniek. Maar met die technische gereedschapskist willen wij, en jij ook, wel heel goed zijn. Dat is een mindset, die je moet hebben.

Functieomschrijving:

 • Het (leiden van en/of) deelnemen aan Java projecten op het gebied van applicatieontwikkeling en applicatieintegratie bij onze opdrachtgevers
 • Als Senior ben je in ieder geval bekend met Scrum en verder goed bekend met op zijn minst een 2e onderwerp zoals Contineous Delivery of architectuur of java security
 • Presales consultancy
 • Deelname aan het productteam ‘Java en Integratie’ om kennis uit te bouwen rondom de softwareoplossingen van Dutchworld gebruikmakend van ESB’s, Spring, code-generators, key-value databases en meer van deze topics

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding op HBO / WO-niveau met brede systems engineering-achtergrond (SE) of HBO niveau op basis van minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Minimaal 5 jaar ervaring met Java applicatieontwikkeling, relevante frameworks, integratie (EAI)
 • Visie op ontwikkelstandaarden en ontwikkelstraten, Scrum en continuous delivery
 • Architectuurontwerp of systeemanalyse (in Enterprise Architect) zijn een grote pré
 • Goede beheersing van de Nederlands en Engels taal

 Persoonlijkheid

 • Breed geïnteresseerd in toepassing van IT-techniek in business van opdrachtgever
 • Inspirerend, energiek type, teamplayer
 • Hands-on, oplossingsgericht, oog voor kwaliteit
 • Communicatief en toegankelijk
 • Analytisch en structurerend

Hoe zien wij jou?

Dus wie ben je? Een Senior Java Consultant of Architect die inmiddels ook een Java ontwikkelteam kan leiden door visie, ervaring en persoonlijkheid. En die nog steeds hands-on is als het op projecten of consulting aankomt.

We verwachten van nieuwe medewerkers de mondigheid om de voorwaarden voor een optimaal dienstverband bespreekbaar te kunnen maken.
We ondernemen regelmatig uitjes. Onderling organiseren de liefhebbers een snowboard-wintersport.
Last but not least word je naast de ontplooiingsmogelijkheden veel vrijheid geboden en mede daarom wordt ook een eigen verantwoordelijkheid van jou verwacht.

Wij bieden jou – naast prima arbeidsvoorwaarden – een plek in een ambitieus team dat samen grootse dingen bereikt. Bemiddelingsfees voor recruiterbureau’s delen we liever met jou. Dus …

Interesse in deze uitdagende en veelzijdige functie?
Stuur je CV en motivatie naar markoenmeijerink@dutchworld.nl of bel 030-2293118 om kennis te maken.

Kort bedrijfsprofiel

Dutchworld levert al meer dan 10 jaar geïntegreerde e-business softwareoplossingen in de cloud gebruikmakend van open source software. Applicaties met waarde, omdat ze digitale klantprocessen optimaliseren. We werken voor zakelijke dienstverleners, maak- en handelsbedrijven en (r)etailers binnen het MKB. Met al onze opdrachtgevers delen we de overtuiging dat een goede samenwerking en sterke IT-oplossingen de basis zijn voor hun digital performance.
Dutchworld is gevestigd te Amersfoort op 10 minuten lopen van het station aan de rand van de binnenstad in De Nieuwe Stad, een inspirerende werkomgeving en feitelijk de ‘Van Nelle fabriek’ van Amersfoort.
Een organisatie met lef en ambitie. Een professionele, doch informele werkomgeving binnen een overzichtelijk en hecht team van leuke collega´s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.