Koppeling van gegevens voor het MKB

Als centrale gegevens niet actueel of niet op orde zijn, dan heeft dat direct invloed op de serviceverlening aan uw klant. Terugkerende klanten bijvoorbeeld, een belangrijke basis voor winst, verwachten door te gaan waar het vorige (offline of online) bezoek eindigde door een correcte koppeling van gegevens. Dus wat is nodig: “Sterke software voor geïntegreerde (online) services“!

Gegevensintegratie, datakoppelingen, datamigratie

Hoe zullen we het noemen? Feit is dat gebrekkige gegevensintegratie vaak een knelpunt is.

Dutchworld is dan dé MKB-partner voor het invullen van de integratie-architectuur door het realiseren van 7×24 uur stabiele, foutloze koppelingen voor automatische gegevensuitwisseling.

In de praktijk is sprake van twee situaties bij het koppelen van interne en externe IT-toepassingen en systemen:

  • Maatwerk-datakoppelingen op basis van beschikbare techniek binnen de klantsituatie, o.a. voor frontend-backoffice integratie.
  • Service-georiënteerde architecturen (SOA) waarbij gebruik wordt gemaakt van integratie-platforms. Mule is hiervan een voorbeeld maar ook Ensemble van InterSystems of Tibco.

Vooral bij systeemcommunicatie tussen externe marktpartijen gaat veel mis. Interfaceberichten die wijzigen wat betreft structuur. Inhoud van attributen die wijzigt. In veel gevallen worden de gebruikers van een service onvoldoende vooraf geïnformeerd over een aanstaande wijziging, zodat achteraf blijkt dat de impact groter is dan voorzien.

Voorbeelden van gegevens koppelingen

Onder Cases vindt u voorbeelden van opdrachtgevers waarvoor Dutchworld eerder koppelingen van gegevens heeft ontwikkeld.

koppeling gegevens magento amazon

Voor diverse (r)etailers heeft Dutchworld kant-en-klare koppelingen ontwikkeld met het kassasysteem VMSII of met de backend systemen van de eigen inkooporganisatie zoals dit het geval is met Quantore of Promidata. In andere gevallen betreft het creatief maatwerk om op een of andere manier uitwisseling van gegevens van bron naar doelsysteem mogelijk te maken. Soms betreft dit complexe technische situaties, omdat bestaande IT-systemen tot stand zijn gekomen in het verleden zonder dat over IT-integratie is nagedacht of omdat sprake is van verouderde techniek.

Kortom: Voorbeelden te over die duidelijk maken dat op het werkterrein van het koppelen van gegevens en IT-integratie veel te bespreken valt.

Samen ambities waarmaken

Samen ook uw IT-integratie ambities waarmaken? Vertel ons dan uw verhaal.