Productie - Met Odoo het voorraadbeheer onder controle

Branchespecifieke bestelconfigurator naadloos integreren met Odoo ERP.

CAM Foot Products

CAM Foot Products is gespecialiseerd in het vervaardigen van steunzolen voor de podotherapie. Met de groei van de onderneming was er behoefte om verder te professionaliseren. CAM Foot Products heeft gekozen voor Dutchworld om Odoo Enterprise te implementeren, nadat het aanvankelijk op Odoo.sh gestart was.

Meer op camfootproducts.nl

Koppelen met Odoo

De podotherapeuten hebben toegang tot online Voxelcare CAD/CAM software, waarin zij alle voetmetingen van hun patiënten kunnen vastleggen en vervolgens ook direct opdracht kunnen geven aan CAM Foot Products om de patiënt specifieke steunzolen te produceren en te leveren.

Door de koppeling tussen de Voxelcare branche software en Odoo, worden alle orders ingelezen in Odoo, waar zij vervolgens direct beschikbaar zijn voor levering, voorraadbeheer en de facturatie.

Voor de levering is er een directe koppeling met DHL en PostNL. Klanten ontvangen een email met pakbon en de daarbij behorende track&trace link. Elke week wordt er een verzamelfactuur gemaakt van alle geleverde steunzolen. Op de factuur voor de podotherapie praktijk staat vermeld voor welke order en welke patiënt en met welke levering de op maat gemaakte steunzolen zijn geleverd met eventueel andere bestelde producten. Ook is er een duidelijk verwijzing naar de pakbon op regelniveau.

Met Odoo CRM eenvoudig commerciële emails versturen

CAM Foot Products maakte gebruik van Exact Online. Een goed financieel pakket, maar beduidend minder breed georiënteerd. Denk aan iets eenvoudigs als je klantendatabase labelen en gerichte e-mails te sturen. Dit is de kracht van Odoo. Door labels toe te voegen aan de contacten, kun je met 1 druk op de knop een bulk e-mail verzenden naar een specifieke doelgroep.

Producten en prijzen inzichtelijk

Met Odoo heeft CAM Foot Products nu duidelijk inzicht in de beschikbare voorraad van de producten. En met behulp van de prijslijsten per klant, is direct inzicht in de verkoopprijs voor de betreffende klant. Dit kan heel eenvoudig beschikbaar worden gemaakt op de op website achter de login. Iedere klant krijgt een portal account en ziet de prijzen die voor hem van toepassing zijn.

De aanpak van Odoologic

Toegegeven, het was niet altijd eenvoudig om de specifieke wensen van CAM Foot Products te vertalen naar de werking van de software. Maar door de pragmatische aanpak en goede samenwerking heeft Dutchworld een mooie oplossing geleverd. CAM Foot Products is dan ook erg tevreden over het geleverde support; “Dutchworld staat open voor ideeën en er is een efficiënte werkwijze door direct met de softwareontwikkelaar om tafel te gaan. Daarnaast is Dutchworld goed bereikbaar en wordt alles snel opgepakt!”