Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Odoo Business Apps voor mobiliteitsprojecten Advier

De wereld in beweging door mensen bij elkaar te brengen.

Advier houdt de wereld in beweging door mensen bij elkaar te brengen. Odoo Business Apps is het ideale agile ontwikkelplatform om deze ambitie digitaal echt te kunnen realiseren. Samen met Dutchworld natuurlijk.

Achtergrond

Advier maakt een sterke groei door in het vormgeven en faciliteren van mobiliteitsprojecten in opdracht van gemeentes en aanverwante instellingen. Deze mobiliteitsprojecten hebben tot doel het gebruik van de auto in regio’s terug te dringen door het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer aan te moedigen en aantrekkelijk te maken. Advier verzorgt daarin de werving van deelnemers, de communicatie met deelnemers en het belonen van de deelnemers op basis van per fiets afgelegde kilometers voor woon-werkverkeer.

Met Odoo de opdracht invullen

Vanwege sterke toename van het aantal opdrachten ging Advier op zoek naar een software oplossing om de mobiliteits-dienstverlening mogelijk te maken met als belangrijkste eis dat alle huidige en toekomstige projecten met die oplossing gefaciliteerd kunnen worden. Deze projecten verschillen van elkaar in communicatie en afhandeling van aanvragen voor deelname. Advier heeft Dutchworld IT Solutions geselecteerd als partner om Odoo als business platform te implementeren en waar nodig aan te passen. Odoo is een all-in-one business pakket dat de benodigde basis functionaliteit in zich heeft en door zijn generieke opzet eenvoudig aan te passen en uit te breiden is ten behoeve van specifieke usecases.

Door aanpak snel resultaat

Dutchworld heeft eerst binnen een maand een met succes een oplossing uitgewerkt en geimplementeerd voor een urgent project. Met de door Advier en Dutchworld opgedane ervaringen is daarna een oplossing gerealiseerd waarmee inmiddels meerdere projecten binnen gemeenten gefaciliteerd worden. Beide oplossingen zijn inmiddels al geruime tijd in gebruik tot volle tevredenheid van Advier! Nog een voorbeeld van de oplossingen van Advier: de Slim naar Antwerpen-app. SNAPP is een locatiegebonden reisassistent. Door de vele (geplande) wegenwerken dreigt de stad Antwerpen steeds moeilijker bereikbaar te worden. Het stadsbestuur wil de te verwachten verkeersproblemen onder andere proberen te counteren via drie speciaal ontwikkelde smartphone-apps. Eén ervan is SNAPP. Met SNAPP kunnen reizigers de totale duur van hun reis en de route ter plaatse beter inschatten: hoe lang duurt het nog van bus- of tramhalte of het parkeerterrein tot in de vergaderzaal van dat grote conferentiecentrum?

Odoo techniek

  • Odoo
  • Webhosting
  • Odoo customisations en datamodel-aanpassingen
  • Python maatwerk
  • Webservices