Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Internet of Things

IoT snel concreet met ConnectedSpots

Dutchworld bouwt aan "ConnectedSpots"

Het meest innovatieve Internet of Things-platform in de cloud, dat is opgezet samen met IoT-pionier Connected Spots. ConnectedSpots slaat inkomende meetdata op en verrijkt deze gegevens tot kant-en-klare gegevenssets en rapporten voor opdrachtgevers. Ook voor andere organisaties die direct met IoT-innovaties willen starten is dit platform zeer geschikt. Wij richten graag ons IoT-platform in voor uw situatie.

De "Internet of Things"-opdracht

Maak een online applicatiearchitectuur in de cloud die berichten met gegevensstromen van meetsensoren vastlegt in een hyper-schaalbare database. Opdrachtgevers moeten de data op allerlei manieren makkelijk kunnen gebruiken.

Een IoT-platform als resultaat

ConnectedSpots is een verzamelpunt voor meetdata van welke aard dan ook. Soms tijdelijk, meestal doorlopend. Van het meten van geografische waarden tot het meten van fysieke waarden als temperatuur. De waarden worden vastgelegd als een meettype in de context van sensors, kaarten, locaties, projecten in de klant-workspace. Trends worden online getoond in grafieken. Basisdata kunnen overal worden geëxporteerd. Speciale klantspecifieke rapportages worden op de afgesproken rapportage momenten automatische gegenereerd en aangeleverd.. Minimum en maximum sensorwaarden kunnen ingesteld worden. Dit samen met de rules-engine is de basis voor het afgeven van notificaties als grenswaarden worden overschreden.

Hoe werkt dat dan?

In de portal kunnen sensoren, locatie van de sensoren (spots), projecten (algemene plaats van de sensor), dimensions (bijv. Temperatuur) en dimensions (Bijv. Celcius) gedefiniëerd worden. Daarnaast kan er op iedere spot een rule en/of een notificatie gezet worden. De regel bepaald de minimum en maximum waarde van een spot. De notificatie wordt verstuurd naar de eindverantwoordelijkeals de betreffende sensor buiten de minimum of maximum waarde komt. Sensordata komt samen op de measurementspagina. Deze pagina bevat een geavanceerd zoekveld om snel resultaat per periode te vinden in de enorme databank. Aan het 'zoeken' is extra aandacht besteed in de interface. Na het vinden van de juiste sensormetingen is het mogelijk om een meer gedetailleerde weergave weer te geven in de vorm van een grafiek in de tijd of andere graphics. Naast onze online weergave kunnen gegevenssets als rapportages worden doorgestuurd via sFTP, email of andere protocollen. Dit zijn instellingen die gemakkelijk te configureren zijn in het portaal. Door afscherming via firewalls, toepassen van SSL en tal van andere beveiligingstechnieken op systeem- en applicatieniveau is gegevensbescherming gegarandeerd. Bent u ook razend benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? Neem dan contact op met Sales of met onze ServiceDesk.

De techniek

Via de schaalbare webservice-API komen de gegevens binnen van alle sensoren. Gegevens worden vervolgens in een NoSQL-database opgeslagen en getoond in het voor elk project op maat ingerichte webportaal. Andere spullenboel binnen ons SOADS-framework voor Java-productontwikkeling:
  • Mule Enterprise Service Bus
  • Java en Java Webservices
  • AngularJs frontend met responsive theme
  • OrientDb NoSQL database
  • Nearshore system and software engineering
We vertellen u er graag meer over!