Internet of Things - IoT

IoT snel concreet met SpotConnect.

Dutchworld bouwt aan "SpotConnect"

De beloftes kent u. Predictive Maintenance. Smart Cities, Smart Structures, Smart Everything! Bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk inrichten? Constant kijken waar productie nog effectiever kan om te voorkomen dat u wordt ingehaald door de concurrenten. Met IoT worden bedrijfsprocessen meetbaar en voorspelbaar en dat biedt als basis om snellere, onderbouwde beslissingen te maken. SpotConnect slaat inkomende meetdata op en verrijkt deze gegevens tot kant-en-klare gegevenssets en rapporten voor opdrachtgevers. SpotConnect is het meest innovatieve, stabiele en veilige Internet of Things-platform in de cloud, dat is opgezet samen met IoT-pionier ConnectedSpots. Ook voor andere organisaties die direct met IoT-innovaties willen starten is dit platform zeer geschikt, omdat wij onze IoT-oplossing eenvoudig voor uw situatie kunnen inrichten. Bent u ook razend benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? Neem dan contact op met Sales of met onze ServiceDesk.

De "Internet of Things"-opdracht

Maak een online applicatiearchitectuur in de cloud die berichten met gegevensstromen van meetsensoren vastlegt in een hyper-schaalbare database. (Internationale) Opdrachtgevers moeten de data op allerlei manieren makkelijk kunnen gebruiken, bijvoorbeeld via een mobiele app.

Het IoT-platform SpotConnect als resultaat

SpotConnect is een verzamelpunt voor meetdata van welke aard dan ook. Soms tijdelijk, meestal doorlopend. Van het meten van geografische waarden tot het meten van fysieke waarden als temperatuur. De waarden worden in klant-specifieke workspaces vastgelegd als een meettype in de context van sensors, kaarten, locaties, projecten. Trends worden online getoond in grafieken. Basisdata kunnen overal worden geëxporteerd. Speciale klantspecifieke rapportages worden op de afgesproken rapportage momenten automatische gegenereerd en aangeleverd. Minimum en maximum sensorwaarden kunnen ingesteld worden. Dit samen met de rules-engine is de basis voor het afgeven van notificaties als grenswaarden worden overschreden. Notificaties kunnen ook ontstaan, omdat de sensors of het sensor-kanaal geen gegevens doorgeeft. Klopt dat dan wel of klopt dat niet!

Interface

dutchworld-spotconnect iot datadriven spots

Trends

dutchworld iot spotconnect remote sensoring

Hoe werkt dat dan?

In de portal kunnen sensoren, locatie van de sensoren (spots), projecten (algemene plaats van de sensor), variabelen (bijv. Temperatuur) en eenheden (bijv. Celcius) gedefiniëerd worden. Daarnaast kan er op iedere spot een rule en/of een notificatie gezet worden. De regel bepaald de gewenste minimum of maximum waarde van een spot. De notificatie wordt verstuurd naar de eindverantwoordelijke als de betreffende sensor buiten de minimum of maximum waarde komt. Sensordata komt samen op de measurementspagina. Deze pagina bevat een geavanceerd zoekveld om snel resultaat per periode te vinden in de enorme databank. Aan het 'zoeken' is extra aandacht besteed in de interface. Na het vinden van de juiste sensormetingen is het mogelijk om een meer gedetailleerde weergave weer te geven in de vorm van een grafiek in de tijd of andere graphics. Naast onze online weergave kunnen gegevenssets als rapportages worden doorgestuurd via sFTP, email of andere protocollen. Dit zijn instellingen die gemakkelijk te configureren zijn in het portaal. Door afscherming via firewalls, toepassen van SSL en tal van andere beveiligingstechnieken op systeem- en applicatieniveau is gegevensbescherming gegarandeerd.

Techniek

Via de schaalbare webservice-API komen de gegevens binnen van alle sensoren. Berichten worden in queues opgeslagen om gegevensverlies uit te sluiten Gegevens worden vervolgens door processors verwerkt om in een NoSQL-database te worden opgeslagen. Elke opdrachtgever heeft de beschikking over een eigen, op maat ingericht webportaal. Andere spullenboel binnen ons SOADS-framework voor Java-productontwikkeling:
  • Mule Enterprise Service Bus
  • Java, Spring-framework en Java Webservices
  • SOADS-framework voor het realiseren van subscription-oriented oplossingen o.b.v. Java
  • AngularJs frontend met responsive theme
  • OrientDb NoSQL database
  • RabbitMQ queues for store-and-forwarding
We vertellen u er graag meer over!