Voorkom dat u koekoek wordt van uw data!

Uw omzet 'drijft' op geïntegreerde data.

Data integratie voor het MKB

Te veel tijdsverlies en fouten of inconsistenties door gebrekkige data integratie of koppeling van gegevens? Wilt u ook dat webwinkels, bestelmodules, CRM systemen en aanvullende vormen van online dienstverlening een integraal onderdeel van uw bedrijfsvoering vormen?

Als centrale gegevens niet actueel zijn, dan hindert dat de serviceverlening aan uw klant.

Terugkerende klanten bijvoorbeeld, een belangrijke basis voor winst, verwachten door te gaan waar het vorige (offline of online) bezoek eindigde door een correcte data integratie.

Het irriteert en het hoeft niet. Laten we doen wat nodig is en daarom inzetten op sterke gegevens koppelingen voor geïntegreerde (online) services!

Koppeling van gegevens, gegevensintegratie, datakoppelingen, datamigratie

Meerdere woorden voor hetzelfde aspect. Feit is dat gebrekkige gegevensintegratie vaak een knelpunt is. Dutchworld is dan dé MKB-partner voor het invullen van de integratie-architectuur door het realiseren van 7×24 uur stabiele, foutloze koppelingen voor automatische gegevensuitwisseling.

Bij integraties kan veel mis gaan. Neem het bekende voorbeeld van systeemcommunicatie tussen externe marktpartijen. Vaak blijkt dat interfaceberichten wijzigen wat betreft structuur en inhoud bijvoorbeeld zonder de gebruikers van een service voldoende vooraf te informeren over een aanstaande wijziging. Achteraf blijkt de impact groter dan voorzien is.

In de praktijk is sprake van twee situaties bij het koppelen van interne en externe IT-toepassingen en systemen:

 • Maatwerk-datakoppelingen op basis van beschikbare techniek binnen de klantsituatie, o.a. voor frontend-backoffice integratie.
 • Service-georiënteerde architecturen (SOA) waarbij gebruik wordt gemaakt van integratie-platforms. Mule ESB van Mulesofte is hiervan een voorbeeld.

Gegevensintegratie met de backoffice

De meest relevante datakoppeling betreft de koppeling tussen uw webwinkel en het backoffice order- en voorraadsysteem. Dit backofficesysteem zou bijvoorbeeld Odoo kunnen zijn, dat elders op deze website wordt uitgelegd. Via internet geplaatste orders kunnen door een sterke koppeling rechtstreeks doorgeplaatst worden naar de backoffice-systeem. Uw webwinkel kan dan altijd de actuele voorraad van uw producten tonen. Dit bespaart u tijd en geld, en uw bezoekers beschikken altijd over actuele informatie.

Voor deze oplossingen zijn directe koppelingen tussen uw online omgeving en uw backoffice systemen noodzakelijk. De touchpoints bestellingen, prijs en voorraad zijn het meest belangrijk. Dutchworld heeft voor u de specialisten en diverse integratieoplossingen ready-to-use beschikbaar:

 • OC24VMSII koppelt Magento aan VMS2 van Vendit
 • OC24QUANTORE koppelt Magento aan versie 3 van de Quantore-interface
 • OC24PROMIDATA converteert Promidata-productgegevens en laadt deze in Magento.
 • OC24CB koppelt Magento met de boeken/ebooks-interface van Centraal Boekhuis

Datakoppelingen (feeds) tussen webshop en andere verkoopkanalen

Naast koppelingen met de backoffice-systemen heeft Dutchworld ook veel ervaring met het bouwen van koppelingen tussen uw webshop en andere verkoopkanalen. Het gaat hier om marketing productfeeds met prijsinformatie voor het doorplaatsen van producten naar affiliate platformen zoals Marktplaats.nl, Beslist.nl, Google Shopping (Google Merchant Center) en Affilinet.

Of u kunt bij dit onderwerp denken aan een IT-koppeling tussen uw Magento-webshop en een kanaal als Amazon of eBay en waarbij het van groot belang is om bijvoorbeeld voorraadmutaties op snelle en correcte wijze door te voeren om zo onjuiste verkopen door incorrecte voorraadstanden tot nul te beperken.

Het onderscheid in al deze gevallen betreft de plek waar de verkoop plaatsvindt. Wordt de gebruiker teruggeleid naar de eigen webwinkel en vindt de transactie daar plaats. Of vindt de verkoop op het aangesloten verkoopplatform plaats en krijgt u een bericht tot verzenden plus een afstorting van een geldbedrag aan het eind van de maand. De trend is dat dit laatste steeds meer het geval is (vergelijk Beslist.nl, Kieskeurig.nl, Bol.com, etc) en dat u nog langer wacht op uw geld en nog minder marge overhoud van uw verkoopprijs.

datakoppelingen logos dutchworld

  Afspreken de logische vervolgstap!

  U bent nogal veeleisend op het gebied van e-business oplossingen en integraties? En wilt 'gewoon' meer rendement uit uw webshop, webapplicatie en gekoppelde IT-systemen?
  U bent 3 veldjes en 1 klik verwijderd van een goed gesprek hierover.

  Uw naam *

  Uw e-mail adres *
  Uw ambitie *
  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.

  Alvast welkom bij Dutchworld. Wát kunnen wij voor ú betekenen?