Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Videobewaking met VbV koppeling voor Teleconnect

In de VbV-database van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit worden alle gestolen en vermiste auto’s vastgelegd. Teleconnect uit Hilversum biedt video-totaaloplossingen voor de beveiligingsbrancheen waarbij video management en gegevensintegratie middels webservices de spil is van de oplossing.

De opdracht

Maak een softwareapplicatie die uit de gegevensstroom van de camera’s de relevante gegevens en plaatjes leest waarbij de door camera’s waargenomen kentekens real-time gevalideerd worden tegen de VbV-database. Bij een ‘hit’ ontsluit de waarneming over diverse kanalen. Geen enkele auto mag gemist worden en dus moet het systeem 100% foutloos functioneren.

Het resultaat

Realisatie van het integratieplatform Camconnect dat op dit moment actief wordt ingezet op een bedrijventerrein in Nederland. Camconnect is in 6 maanden tijd uitgegroeid tot een stabiel softwarecomponent ten behoeve van 24/7 videobewaking met meldopvolging.

24 camera’s gekoppeld aan hardware hubs worden continu uitgelezen. Deze stroom van videobeelden wordt geanalyseerd op Nederlandse kentekens middels specialistische kentekenherkenningssoftware.
De berichtenstroom van de kentekenherkenningssoftware is de input voor Camconnect. Camconnect structureert deze datastroom en verricht de VdV-validatie middels webservices-communicatie.

Als een verdachte auto (lees: kentekennummer) wordt waargenomen, dan kan de melding over meerdere kanalen worden verzonden (email, eClipse, TCP of UDP message). Voor de meldkamer is een speciale overzichtspagina met waarnemingen op te roepen waarbij doorgeklikt kan worden om ook de oorspronkelijke opname met de hoogste betrouwbaarheidsindicatie uit de reeks van opnamen op te vragen.

Gecontroleerde kentekens kunnen tijdelijk op een whitelist, zodat alleen nieuwe, nog niet bij de meldkamer bekende kentekens worden gezien.

Camconnect functioneert autonoom zonder noodzaak voor systeembeheer. Oude gegevens worden bijvoorbeeld automatisch opgeschoond. Database dumps worden automatisch weggeschreven. Whitelisting van een kenteken is tijdelijk gedurende een ingestelde periode, zodat een kenteken automatisch uit de whitelisting ‘valt’. Deployment van een nieuwe versie van de software vergt slechts een simpele upload van de ingepakte software. Camconnect doet vervolgens de rest.

Camconnect is inmiddels veel meer dan een koppeling. Het integratieplatform Camconnect is gebaseerd op moderne stabiele software componenten die kunnen worden uitgebreid met andere video content analyses in de toekomst. Daarnaast zijn alle functies in te regelen via configuratieparameters.

Voor meer informatie belt u met Chris den Boef van Teleconnect.

De techniek

  • Mule Enterprise Service Bus
  • Java
  • AngularJs frontend met responsive theme
  • OrientDb NoSQL database
  • Nearshore system engineering