Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Realisatie Magento veilingwebsite Maxdealauctions

Magento inzetten als veilingwebsite? Met de nodige aanpassingen goed mogelijk! Voor een bestaande klant van Dutchworld welke aan het einde van het seizoen met overtollige voorraad zat is Maxdealauctions de ideale oplossing voor de verkoop van oude voorraad.

Naast de online verkoop van overtollige voorraad aan het einde van het seizoen is Maxdeal ook ingezet om extra traffic te genereren in de winkel van Klein Oostenrijk. Klein Oostenrijk vertrok in 2011 uit Bilthoven en vestigde zich in Culemborg met een geheel vernieuwd ‘experience center‘. Een gewonnen veilingitems ophalen in de winkel leidt ook tot extra bijverkopen in de winkel.

Magento als veilingsite

Omdat er op de veilingsite geen standaard online verkopen plaats vinden moest er het nodige werk verzet worden om deze functionaliteit uit te schakelen of om te buigen naar een functionaliteit binnen het veilingsysteem. Als basis voor het veilingsysteem werd een bestaande module aangekocht binnen Magento Connect en verbouwd naar wens van de klant. Naast de nodige functionele wijzigingen binnen de aangekochte veilingmodule zijn er ook de nodige optimalisaties doorgevoerd met betrekking tot snelheid en kwaliteit van de code.

Gebouwd op een basis template van Dutchworld

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is Maxdeal gebouwd op een bestaande basis template welke binnen Dutchworld al voor meerdere projecten ingezet werd en beschikt over diverse aanvullende functionaliteiten zoals automatisch tonen van merklogo’s en deze koppelen aan een zoekopdracht binnen de website, het makkelijk kunnen beheren van diverse statische blokken binnen de website, standaard geoptimaliseerd voor zoekmachines etc.

Gemak en snelheid

Om het gebruik van de veilingsite zo makkelijk mogelijk te maken is er een import gerealiseerd welke in staat is product informatie uit de bestaande webshop van desbetreffende klant te exporteren en deze te importeren in de Maxdeal website. Dit proces verloopt geheel automatisch en is in staat om binnen enkele minuten productinformatie van duizenden producten te migreren.

Ook het aanmaken van veilingen gebeurt middels een excel sheet waar product sku, startprijs, begin- en eindtijd zijn opgenomen. Veilingen vooruit plannen is dus geen enkel probleem en mocht een product uitverkocht raken middels verkoop in de winkel of via de webshop van de retailer wordt deze automatisch uitgezet op de veilingsite.