Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Optimalisatie product import voor Promoworld.nl

Promoworld liep bij zijn huidige Magento gold-partner tegen de nodige barrières aan en klopte uiteindelijk bij Dutchworld aan voor het oplossen van lopende problemen binnen de Magento installatie.
Na ruim anderhalf jaar was de Magento gold-partner van dienst namelijk nog steeds niet in staat een probleemloze productimport uit te voeren, bestaande producten via een batch te verwijderen en waren er de nodige losse eindjes binnen de installatie welke nog afgewerkt moesten worden.

Product import Promoworld

Dat het importeren van producten voor veel Magento partners voor de nodige problemen zorgde bleek ook in het geval van Promoworld. Import en bijwerken van de +/_ 45.000 producten duurde dagen en verliep nooit zonder problemen. Missende afbeeldingen, producten welke niet geïmporteerd werden en server time-outs waardoor imports gedurende de doorloop afgebroken werden en weer geheel overnieuw gestart moesten worden.

Dutchworld heeft de bestaande import aan de kant geschoven en wist in 2 werkdagen een werkende import te verzorgen welke niet alleen in staat is de import van 45.000 producten zonder problemen te voltooien maar dit ook nog eens binnen het uur af weet te ronden inclusief het downloaden van alle productfoto’s bij een externe partij.

Het genereren van de import data wordt ook geheel door programmatuur van Dutchworld verzorgd. XML bestanden worden bij de fabrikant opgehaald, verwerkt tot Magento data (inclusief genereren staffelprijzen, filteren op fabrikant, indelen op basis van Magento categorie) om vervolgens geïmporteerd te worden. Na het starten van de importroutine wordt deze geheel automatisch afgewerkt.

Opschonen van bestaande Promoworld-webshop

Voor veel Magento bedrijven schijnt het installeren van een module de oplossing voor alle problemen te zijn. Feit is echter dat het klakkeloos installeren van modules voor veel problemen kan zorgen in een later stadium. Zo ook in het geval van Promoworld. Door het installeren van de vele modules en de vele mislukte importpogingen was de omvang van de Magento installatie inmiddels toegenomen tot een 24GB en was de gemiddelde laadtijd van een pagina meer dan 14 seconden.

Na opschonen van de installatie, het uitschakelen en waar mogelijk deïnstalleren van modules is zowel de omvang van de installatie (gereduceerd tot 2,6GB) als ook de gemiddelde laadtijd van pagina’s drastisch afgenomen (< 2.8 seconden per pagina). Verdere optimalisaties moeten deze installatie er zowel qua stabiliteit als vindbaarheid weer bovenop gaan helpen.

Zoekmachine optimalisatie wordt uitgevoerd door Stramark en verdere technische optimalisaties worden uitgevoerd door Dutchworld.