Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Online bestelmodule voor Sovatec zeefdekken

Het bestellen van zeefdekken moet een snel, eenvoudig en foutloos proces zijn. Bij een project met een strakke deadline moeten zeefdek-gebruikers erop kunnen vertrouwen dat de juiste zeef op tijd aangeleverd wordt op de projectlocatie.

Om dit efficiënte bestelproces te waarborgen heeft Dutchworld voor het Italiaanse concern Sovatec – één van de grootste zeefdekfabrikanten in Europa – het online platform Zeefdekken.nl gebouwd.

De opdracht

Maak een online bestelmodule waarmee de prijsquote voor een nieuwe bestelling met een minimaal aantal interfacehandelingen kan worden aangevraagd, en met correcte ingave van alle specificaties van de gewenste producten.

Onze acties

Allereerst is een analyse gemaakt van de benodigde (stuur)gegevens in de configurator. De bestelconfigurator gebruikt wel 50 parameters om de productspecificaties in de bestelaanvraag goed vast te leggen. Specifieke regels sturen de automatische volgorde en plaatsing van de gegevensinvoeritems in de dialoogstappen van de wizard. Gegevens die niet relevant zijn voor bepaalde producttypes, worden juist weer verborgen.

Middels het flexibele Magento-framework wordt uitgebreid gebruik gemaakt van flexibele custom options. Deze hebben – ten opzichte van Magento EAV-attributen – als voordeel voor dit soort toepassingen dat ze een breder scala aan interface-elementen bieden.

Tijdens de realisatie werden de volgende acties uitgevoerd:

  • Definiëren van template-producten.
  • Responsive webdesign.
  • Realisatie van de website als geheel met  taalviews in het Nederlands en in het Engels.
  • Realisatie van de wizard-like dialoog met javascript en met stylesheeting. Dit om invoeropties en invulwaarden zo specifiek als mogelijk is aan te bieden aan de gebruiker.
  • Module geprogrammeerd  voor het doorkopieëren van custom options naar afgeleide producten.
  • Module geprogrammeerd  voor het defaulten van custom options, iets wat standaard niet door Magento aangeboden wordt.
  • Installatie, inrichting en directe flexibele ondersteuning door de ServiceDesk van Dutchworld.

Het resultaat

Het online platform Zeefdekken.nl biedt, naast een compleet overzicht van beschikbare zeefdekken, een uitgebreide webconfigurator. Hiermee kunnen Sovatec klanten de specifieke eigenschappen van hun benodigde zeefdek (zoals dekafmetingen, maaslengtes en eigenschappen van bevestigingshaken) snel en compleet invullen. Van elke aanvraag worden de volledige gegevens opgeslagen. Deze orderhistorie dient als basis om snel een volgende herhaalorder te kunnen plaatsen.

Zeefdekken.nl heeft een volledig responsive online bestelmodule waarmee een gebruiker ook op locatie via zijn of haar mobiele device een zeefdek kan aanvragen. Knoppen zijn in het mobiele design wat groter en niet direct relevante informatie wordt niet getoond.

De techniek

Responsive website in Magento 1.9. Javascript. Custom-made Magento plugins.