Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Online bestelconfigurator voor Metalfoldings.nl

Hoogwaardige metalen profielen op maat! Metalfoldings levert een compleet assortiment zetwerken en profielplaten voor particulieren (B2C) en bedrijven (B2B) door heel Nederland in elk gewenste coating of kleurstelling.

De klantbehoefte

Het aanbieden van een online bestelmodule voor specificatie van materiaal, vorm en kleur van metalen afwerkprofielen. De gebruiker kan dit ondersteunen door het uploaden van zelfgemaakte tekeningen. Via verwante producten worden ook bevestigingsmiddelen en dergelijke aangeboden.

Aan de hand van de vorm van het profiel wordt het aantal handelingen bepaald dat nodig is om het profiel te produceren: aantal zettingen, knippen, nabewerkingen. Deze factoren werken door in de berekende stuksprijs die in de laatste stap, Overzicht en bevestiging, wordt berekend. Afhankelijk van klantgroep worden kortingsregels toegepast.

De opdracht

Dutchworld krijgt de opdracht om een configureerbare bestelmodule te realiseren die de gebruiker in logische stappen door het specificatieproces neemt.
Het verbruik van materiaal wordt verwerkt in de voorraadstand van het primaire product: de metalen plaat. De bestelling wordt via mail aan de backoffice gemeld.

Materialen, afmetingen en prijzen worden middels configuratiebestanden gespecificeerd en volledig dynamisch toegepast.

Onze acties

Analyse, softwareontwikkeling en uitlevering.

De techniek

  • Magento, PHP, Javascript
  • Backoffice programmering in PHP
  • Uitbreiding van het gegevensmodel
  • Diverse configuratie-xml’s

Het klantresultaat

metalen-profielen

Een online bestelconfigurator die in gestructureerde stappen de gebruiker door het specificatieproces begeleidt.

Bekijk het resultaat op www.metalfoldings.nl