Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Multistore e-commerce voor Thuiskantoor Dapper

Thuiskantoor Dapper in Bilthoven levert kantoorbenodigdheden voor zakelijk, dagelijks en creatief gebruik. De ‘multistore’ Magento-webshop koppelt met het leveranciersportaal en met het OpenERP-systeem, dat gebruikt wordt in de fysieke winkel.

Magento als basis voor eCommerce

Als basis de laatste versie van Magento (1.7 CE) met als ontwerp het basis template van Dutchworld welke aangepast is naar wens van de klant. Naast het feit dat er op deze manier de nodige tijd werd bespaart is de standaard template van Dutchworld ook voorzien van de nodige extra’s welke interessant waren voor deze specifieke klant.

Zo is de standaard webshop geoptimaliseerd voor SEO door een correcte opmaak van de productdata maar wordt deze productdata ook meteen van de nodige ‘tags’ (rich snippets) voorzien waardoor Google in staat is de pagina’s beter te indexeren en bijvoorbeeld prijs, voorraad en beoordelingsinformatie weer te geven bij een zoekresultaat. Een voorbeeld van de geëxtraheerde data vind men hier.

Geautomatiseerde import van nieuwe producten

Omdat het handmatig beheren van ruim 50.000 producten binnen 2 webshops haast onmogelijk is en er goed gestructureerde data voor handen was is er gekozen voor een automatische import van nieuwe en het bijwerken van bestaande productinformatie via een wekelijkse import waarbij productinformatie van meerdere locaties wordt opgehaald en wordt verwerkt door de import.

Adequate voorraad en prijs informatie zijn van essentieel belang en worden gedurende de dag vol automatisch bijgewerkt zodat er binnen de webshop altijd actuele standen worden weergegeven. Op deze manier is een klant er altijd zeker van dat een besteld product ook daadwerkelijk binnen korte tijd uitgeleverd kan worden.

Omdat Magento zelf niet beschikt over een mogelijkheid om snel grote hoeveelheden mutaties op productniveau door te voeren is hier een aparte import voor opgezet waardoor product informatie binnen 5 minuten en prijs + voorraad informatie binnen 2 minuten bijgewerkt is voor ruim 50.000 producten.

Multistore e-commerce omgeving

Of-is.nl en broertje Dapperdirect.nl lijken op het eerste gezicht dezelfde websites met hetzelfde productassortiment en in grote lijnen gaat het ook om vrijwel gelijke websites. Er zijn echter een paar essentiele verschillen. Of-is.nl is gericht op bedrijven. Het verschil zit weliswaar niet in het assortiment maar wel in o.a. de minimale bestelhoeveelheden, staffelprijzen e.d.

Ook hier wordt een groot deel van het werk uit handen genomen door de op maat geschreven import van Dutchworld. Minimale bestelhoeveelheden en staffelprijzen worden automatisch gegenereerd op basis van een formule en eventuele correcties op de prijs (in het geval van artikelen welke onder invloed van dagprijzen staan zoals USB sticks e.d.) worden automatisch gecorrigeerd door het gekoppelde ERP systeem.

Het klantresultaat

Geconfronteerd met de vraag naar het resultaat geeft opdrachtgever aan dat in webwinkel of-is.nl de conversie is verdubbeld.