Internet of Things met Connected Spots

Voor onze klant Connected Spots hebben wij een IoT (Internet of Things) platform gebouwd om inkomende meet-data op te slaan en nauwkeurige rapporten te genereren.

De opdracht

Maak een webapplicatie die uit de gegevensstroom van meetsensoren de waarden leest en rapporteerd in grafieken. Het moet mogelijk zijn om een minimum en maximum sensorwaarde in te stellen. Daarnaast kunnen er regels en notificaties opgezet worden per sensor waardoor er een melding komt wanneer een waarde boven of onder de minimum/maximum waarde komt.

Een “Internet of Things”-applicatie als resultaat

Onze portal is een verzamelpunt voor meetdata. Van het meten van geografische waarden tot het meten temperaturen, alle data dat meetbaar is kunnen we verwerken in onze portal.
Van alle sensoren komen de gegevens binnen via een webservice call. De gegevens worden vervolgens in de speciale NoSQL Orientdb database opgeslagen en getoond in de speciaal op maat gemaakte webportal.

In de portal kunnen sensoren, locatie van de sensoren (spots), projecten (algemene plaats van de sensor), dimensions (bijv. Temperatuur) en dimensions (Bijv. Celcius) gemaakt worden. Daarnaast kan er op iedere spot een regel en notificatie gezet worden. Een regel bepaald de minimum en maximum waarde van een spot, die vaker gebruikt kan worden. Een notificatie geeft een bericht wanneer een sensor buiten de minimum of maximum waarde komt. Dit wordt in de alert tabel weergeven en er wordt een notificatie email gestuurd naar de eindverantwoordelijke.

De sensordata komt samen op de measurementspagina. Deze pagina bevat een geavanceerd zoekveld om snel een resultaat te vinden in de enorme databank. Na het vinden van de juiste sensordata is het mogelijk om een meer gedetailleerde weergave weer te geven in de vorm van een grafiek.
Naast onze online weergave, is het ook mogelijk om rapportages door te sturen via FTP of via de email. Dit zijn instellingen die gemakkelijk te configureren zijn in de portal.

Bent u ook razend enthousiast en benieuwd naar wat er voor u mogelijk is? Neem dan contact op met onze servicedesk.

De techniek

  • Mule Enterprise Service Bus
  • Java en Java Webservices
  • AngularJs frontend met responsive theme
  • OrientDb NoSQL database
  • Nearshore system engineering