Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Integratie Magento Amazon voor Athleticshop.nl

Voor Athleticshop, een grote online retailer in sportschoenen en sneakers, heeft Dutchworld Solutions een koppeling gerealiseerd, die voorraad, prijs en orderstromen van verschillende online verkoopkanalen laat samenkomen binnen Magento.

De klantbehoefte

Uitbreiden van het online bereik door betrouwbare integraties met de Europese Amazon-sites.

De opdracht

Athleticshop genereert een substantieel deel van de inkomsten via Amazon naast de verkopen in de eigen Magento-winkels. Dutchworld krijgt de opdracht om de koppeling met Amazon te herbouwen voor 7×24 uur beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

case_ashop_amazon_integratie

Onze acties

Amazon is uitermate kritisch op de aangeleverde content. Als de voorraadstatus ‘op voorraad’ vermeld dan dient het artikel ook leverbaar te zijn. Nee-verkopen bestaat niet. Merchants krijgen ‘strafpunten’ met lagere ranking tot gevolg, wanneer dit te vaak voorkomt. Om fouten in voorraad- en orderstromen te voorkomen moet handmatige invoer worden voorkomen. De huidige oplossing biedt de juiste voorraadstatus. De tot dan gebruikte integratie-plugin gaf fouten in combinatie met de ERP-module die in gebruik was. Deze componenten zijn uitgefaseerd. De actuele, eenduidige voorraadstand wordt getoond binnen zowel de winkel, de Amazon-omgeving als de eigen webwinkel. Naast voorraadsynchronisatie worden ook orders geplaatst op Amazon binnen Magento verwerkt en voorzien van een apart ordernummer. Ondanks het samen brengen van de twee online kanalen kan dan nog altijd het onderscheid tussen de orderstromen worden gemaakt.

Het resultaat

Voor Athletischop.nl betekent de integratie Magento Amazon niet alleen een forse tijdsbesparing op het bijwerken van voorraad- en ordermutaties, maar ook dat foutmarges binnen deze processen aanzienlijk zijn verkleind. Nu de koppeling stabiel draait is, maakt Athleticshop maximaal gebruik van de voorspoedige ontwikkelingen van de Duitse economie met 33% hogere verkopen per dag.

De techniek

  • Mule integratiebus
  • PHP-adapters