Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Ensemble-inrichting Cymax

Absentiemanager is de SaaS-oplossing voor verzuimmanagement met koppelingen naar vele HR-systemen. Het succes van het platform is mede bereikt door het gemak waarmee klantsystemen aangesloten kunnen worden.

De klantbehoefte

Cymax Cloud Solutions wil een integratieplatform inzetten om nieuwe klanten sneller te kunnen koppelen met Absentiemanager. Gekozen wordt voor InterSystems Ensemble.

De opdracht

Dutchworld krijgt de opdracht om als gespreks- en integratiepartner op te treden en hiervoor het Ensemble-platform op te zetten en uit te bouwen.

De aanpak is case-based. De webservices-API van de backoffice van Absentiemanager wordt stapsgewijs verder doorontwikkeld. Hierbij worden onderwerpen als aanloggen, rol-athorisatie en versleuteling ingepast.

Bij het testen en inregelen van een koppeling blijken altijd onverwachte zaken. Organisatorisch en technisch zijn er veel kleine details die roet in het eten kunnen gooien. Veel klanten hebben hun eigen datakwaliteit niet op order, wijzigingen in de inhoud van attributen zonder deze wijziging door te geven. Een EAI-platform beschermt u daar niet tegen maar helpt wel om sneller te reageren.

Uiteindelijk is de bewaking van al die gegevensstromen bij een toenemend gebruik van het systeem geen sinecure. Het gaat om het signaleren van de enkele uitbijters per dag, waarvan de records of het gehele bericht niet verwerkt kunnen worden. Om hiervoor een hulpmiddel te bieden is Nagios als monitoringoplossing toegevoegd. Hierin zijn applicatie-specifieke checks geprogrammeerd om een overzicht over alle administraties heen te bieden.

Onze acties

  • Opzetten van het integratieframework
  • Technisch ontwerp van de integraties
  • Softwareontwikkeling, softwarebeheer
  • Ondersteuning

Het klantresultaat

Meerdere gebruikers van Absentiemanager zijn inmiddels aangesloten op het Absentiemanager-platform via de EAI-bus Ensemble.

De techniek

  • InterSystems Ensemble
  • Backoffice programmering in Caché Objectscript
  • Monitoring via Nagios met specifieke checks op de verwerkingslogging