Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Dropshipment koppeling voor Centraal Boekhuis

De dagelijkse bestellingen van Nederlandse boekensites worden grotendeels afgehandeld volgens het dropshipment principe.

De online handelaar plaatst vanuit zijn website een bestelling door naar de distributeur van de boeken: het Centraal Boekhuis. Centraal Boekhuis verstuurt de boeken direct aan de koper. De factuur van Centraal Boekhuis gaat naar de merchant. De koper van de media krijgt de factuur van de merchant.

Voor de berichtgeving aan het Centraal Boekhuis wordt dagelijks een XML-bericht weggeschreven dat de gegevens bevat voor de fysieke verzending van boeken. Deze XML-berichten worden gegenereerd vanuit de nieuwe orders die zijn ontstaan. Deze orders worden geexporteerd en getransformeerd via een XSLT-parser, zodat het juiste formaat kan worden aangeleverd bij het Centraal Boekhuis.

Het verkopen van downloadable media wordt goed ondersteund door Magento Community Edition. De ‘verzending’ van deze elektronische goederen verloopt heel anders. De gebruiker krijgt slechts een link toegestuurd van eBoekhuis. Met deze link kan de gebruiker de media downloaden. De uitwisseling om deze url te verkrijgen, vindt plaats via gecertificeerd SOAP-berichtenverkeer. Daarvoor dient een contract afgesloten te worden. Met de juiste aanpassingen in de export kunnen deze communicaties vervolgens ook als een geautomatiseerd proces ingesteld worden.