Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Dropshipment Magento – GEFCO Global Logistics

Voor onze klant Tanita heeft Dutchworld IT Solutions een dropshipment integratie met GEFCO Global Logistics gerealiseerd om de product-uitlevering volledig automatisch te laten starten. GEFCO is het logistieke centrum voor het verzenden van de orders die in de webshop van Tanita besteld zijn.

Dropshipment van orders

Tanita had voorheen veel werk om alle binnenkomende orders op een juiste en zorgvuldige wijze af te handelen in de backoffice. Besparen van tijd, verlagen foutgevoeligheid en Track & Trace waren de drivers om de logistieke aansturing te verbeteren door middel van een automatische koppeling.

Oplossing

Dit project viel op te delen in twee fases.

Fase 1:
Als er een order in de webshop van Tanita binnenkomt, dan wordt deze opgeslagen in de Magento webshop en kan het orderproces van start gaan. Omdat Tanita gebruik maakt van de diensten van GEFCO logistics, zullen de orders doorgestuurd moeten worden naar de administratie van GEFCO. Dutchworld heeft er voor gezorgd dat iedere betaalde order die binnenkomt in de Magento omgeving, wordt doorgestuurd middels een xml export naar GEFCO.

Fase 2:
Nadat fase 1 is afgerond wordt de order intern bij GEFCO klaargemaakt voor verzending. Wanneer het pakket uiteindelijk verzonden is, is het de taak aan GEFCO om Dutchworld daarover te informeren middels een retourbericht. Dit doet GEFCO 1 keer per dag. Kort nadat GEFCO de terugkoppeling heeft gegeven, kan Dutchworld de orderstatus automatisch wijzigen naar “Complete” en voegen we het vrijgegeven trackingnummer automatisch toe aan de order in Magento.

Techniek

  • Magento
  • PHP
  • FTP-Forwarding