Kantoor Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Design & Realisatie 1st Webshop MyBobino.com

Ooit begonnen met de Bobino Cord Wrap, een handige ‘give-away’ welke klittende kabels voorkomt en inmiddels uitgegroeid tot een webshop met meerdere producten welke online over de gehele wereld besteld en geleverd kunnen worden.

MyBobino.com

Bobino heeft net als veel andere webshops gebouwd door Dutchworld het eCommerce platform van Magento als basis. In tegenstelling tot de standaard shop is de Magento webshop van Bobino ook nog eens een online product catalogus van de fabrikant zelf waardoor er specifieke eisen aan het design werden gesteld.

Omdat er naast online verkoop ook een functie was als ‘productcatalogus’ is er flink gesleuteld aan het ontwerpt en zijn standaard Magento weergaves met betrekking tot categorieën en producten omgebogen naar gewenste functionaliteit. Omdat dit gevolgen had voor de standaard verkoop functionaliteit van de website is er een apart shop onderdeel binnen de webshop gecreëerd waarvandaan de gebruiker op 1 pagina een overzicht krijgt van alle producten en deze ook direct kan bestellen.

Multistore functionaliteit van Magento volledig benut

Omdat Bobino wereldwijd levert en beschikt over meerdere verzendlocaties is er gekozen voor een zogenaamde ‘multistore’ omgeving waarbij bezoekers afkomstig uit bijvoorbeeld Europa ook geleverd krijgen vanaf het Europese distributiepunt. Niet alleen wordt zo de levertijd van een bestelling tot een minimum beperkt maar worden ook de verzendkosten in de hand gehouden.

Resultaat

Een webshop met een minimale hoeveelheid aan producten maar daarom niet minder gecompliceerd om te realiseren. De mogelijkheid tot het tonen van de product catalogus op een specifieke manier maar ook het behouden van de webshop functionaliteit zorgde voor ingrijpende wijzigingen binnen de Magento webshop van Bobino.