Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Open source software tools

Onze voorkeuren zijn bepaald als het gaat om de volwassen open software platforms die we met voorkeur toepassen: WordPress, Magento Commerce, Mule en Odoo (aka OpenERP). Basisfunctionaliteit wordt indien nodig aangevuld met modules of plugins uit de community of maatwerk-modules in PHP/Javascript, Java of Python.

Standaard open software of maatwerk

Open source software biedt wat het zegt: open software. De software mag aangepast worden om de gewenste oplossing te realiseren mits gebruikslicenties gerespecteerd worden. De genoemde software frameworks bieden door het open karakter uitstekende toolsets voor een breed scala aan internetstrategiën en toepassingen.

Van basiskwaliteit naar totaaloplossing

Het succes van webapplicaties is van veel factoren afhankelijk. Functionaliteit, security, stabiliteit, uitbreidbaarheid. Op deze aspecten hebben deze best-of-breed tools veel basiskwaliteit te bieden. In combinatie met onze systeeminrichting en beheeraanpak wordt de basis gelegd voor een sterke totaaloplossing. De realiteit is dat mogelijkheden van deze tools alleen nimmer doorslaggevend zijn voor online succes. Inzet van de tools vergt bovendien gedegen functionele en technische kennis en praktijkervaring. Helaas kan door de vrije beschikbaarheid van community-versies van open source software elk internet-marketingbedrijf zich tegenwoordig voordoen als “kenner”.

Websites in WordPress, WooCommerce voor verkoop

WordPress is wereldwijd uitgegroeid tot de defacto standaard om snel een professionele en snelle website te maken. Voor WordPress zijn vele themes en plugins beschikbaar, waaronder de bruikbare WooCommerce-plugin als alternatief voor een webwinkel gebaseerd op Magento. Content management wordt via een gebruikersvriendelijke backoffice mogelijk gemaakt. Belangrijk zijn ook de aanwijzingen voor contentverbeteringen door de Yoast-plugin, die gebruikers moeten doorvoeren om Search Engine Optimalisatie (SEO) te bereiken.

Magento als het veelzijdige ecommerce-platform

Magento is een robuust en compleet ecommerce-platform, dat dagelijks door vele gebruikers wereldwijd wordt ingezet. Ten opzichte van alternatieve e-commerce pakketten biedt Magento veel standaard functionaliteit om online verkopen of serviceverlening tot een succes te maken. Binnen de Magento-community zijn vele standaard modules beschikbaar (sterk variërend in kwaliteit!), welke de mogelijkheden nog verder uitbreiden. De flexibiliteit van componenten-technologie.

Mule ESB voor gegevensintegratie met Java Applicaties

Mule van Mulesoft biedt een stabiel platform voor gegevensintegratie als webservices niet direct hun antwoordbericht teruggeven (asynchrone communicatie). In de designer van Mule kan de technische flow van integraties uitgetekend worden. Mule heeft een adapter voor Magento beschikbaar. Goodies out of the box. De touchpoints worden gerealiseerd in Java, PHP of Python.

Business Applicaties van Odoo in Python

Bedrijven die nieuwe (CRM of ERP) software aanschaffen om hun bedrijfsprocessen te automatiseren, kiezen daarvoor steeds vaker voor een SaaS-oplossing. Odoo is zo’n SaaS-oplossing. Een volledige webgebaseerde applicatie die bedrijfsprocessen van website tot boekhouding ondersteunt. Odoo heeft business applicaties voor website, messaging, verkoop, marketing, inkoop, projecten, voorraad, HR en kennismanagement. Op specifieke onderdelen zoals MRP of POS zijn aanvullende modules beschikbaar. De Odoo-community is zeer actief met de mogelijkheid voor (betaalde) premium-support. Odoo is gebaseerd op Python en de betrouwbare Postgres-database.

Laat beslist van u horen

U bent nogal veeleisend op het gebied van ebusiness oplossingen en integraties? En wilt 'gewoon' meer rendement uit uw website, webshop en gekoppelde ICT-systemen?
Welkom bij Dutchworld. Laten we snel afspreken.

Uw ambitie *
Uw naam *

Uw e-mail adres *