Amersfoort: +31 (0)30 229.31.18

Business applicaties van Odoo

Dutchworld biedt MKB-bedrijven, die verder willen digitaliseren, een complete suite van business apps op basis van het beste dat open source software anno nu te bieden heeft. Odoo biedt een uitgelezen kans om uw bedrijf te stroomlijnen voor de toekomst. Via de video-tours op Odoo.com wordt u uitgelegd welke processen Odoo ondersteunt.

logo odoologic project approach implementing business apps

Odoo is de rebranded en doorontwikkelde webbased business applicatie als opvolger van OpenERP versie 7. Voor Odoo-implementaties en hanteert Dutchworld de handelsnaam Odoologic. Adoptie van Odoo of migratie naar Odoo11 is zeer aan te bevelen. Een paar Odoologic-specifieke redenen waarom …

Project aanpak: de Agile approach

Een veelgehoorde maar terechte klacht over ERP-leveranciers als Exact, SAP en Navision is dat:

1. het inrichtingsproject te lang duurde en tot onacceptabele kosten leidde en dat
2. het systeem te weinig open en flexibel bleek te zijn om verder te optimaliseren.

Hoe pakt Dutchworld een implementatieproject aan om deze nadelen, die kleven aan de aanpak van closed source ERP-leveranciers, te omzeilen? Odoo biedt een volledige set van basis apps voor alle processtappen van frontoffice website voor interactie met klanten en leveranciers tot en met de boekhouding. Ons antwoord om aan de eisen voor moderne business software te voldoen is duidelijk: Odoo!

Met behulp van templates en custom-definities kan Odoo zo ingericht worden, dat al in de eerste sprint van het project alle kernprocessen en kernfuncties werken van voor tot achter. Wellicht eerst in de vorm van een proof-of-concept als tussenstap in een orientatiestap om  toe te werken naar het eerste Minimal Viable Model (MVM) van voldoende rijpheid in het Prototyping stadium. De gebruikers zijn dan al volledig in het proces van uitwerken van de functionaliteit betrokken.

De kern van de aanpak bestaat eruit om in de Proof-Of-Concept (Explorative Prototyping) fase en in de Prototyping (Evolutionairy Prototyping) fase nauwelijks (liever nog: niet!) te programmeren.

Ons antwoord om aan dergelijke eisen voor kosteneffectieve implementaties van business software te voldoen is nu wel duidelijk: Odoologic!

Hoe Odoo gebruiken: inrichtingsmogelijkheden

Dutchworld kan u praktijk-cases illustreren die voor zowel maakbedrijven als dienstverleners van belang zijn:
– De handelsinrichting van Odoo biedt geïntegreerde gegevensvoorziening over alle inkoop, verkoop, productie, voorraad, en financieel.
– De diensteninrichting van Odoo biedt geïntegreerde gegevensvoorziening over alle projecten, taken en incidenten, budgetten, uren, hr en financieel.

Waar het om gaat is dat altijd, overal, alle gegevens voorhanden zijn op mobiel, tabletPC of werkstation, zonder enige beperking. Eén integraal systeem ter ondersteuning van uw bedrijfsvoering is essentieel. Om de gegevensstromen over al die kanalen te kunnen beheersen is het gewenst om één softwareoplossing te creëren waaruit u precies kunt aflezen hoe uw bedrijf draait. Door de standaard inbedding van de websites en webwinkel in het Odoo-systeem toont uw backoffice altijd actuele informatie middels dashboards en rapportages.

Data en proces integratie van omponenten

Odoo kan dus volledig stand-alone ingezet worden inclusief geïntegreerde website of webshop. Of, als daar goede redenen voor zijn, in combinatie met specifieke frontends gebaseerd op Magento of WordPress gekoppeld aan Odoo. Met minimaal maatwerk afgestemd op uw bedrijfsproces en gegevensintegratie waar nodig.

Complete business oplossingen

logo odoologic project approach implementing business apps
Kortom: Van advies en projectoplevering naar support en online marketing. Bij Dutchworld maken we uw business oplossing in de cloud compleet.
Laat u over de sterke mogelijkheden van Odoo adviseren voor meer digital performance van uw organisatie. Ook dat is Odoologic!

Samen ambities waarmaken