Business applicaties met Odoo

Dutchworld biedt MKB-bedrijven die verder willen digitaliseren, een complete suite van business apps op basis van het beste dat open source software anno nu te bieden heeft: Odoo en Magento.
Odoo is de rebranded Software-as-a-Service (SaaS) business applicatie als opvolger van OpenERP versie 7.

Project aanpak: de Agile approach

Een veelgehoorde klacht over leveranciers als Exact, SAP en Navision is dat:

1. het inrichtingsproject te lang duurde en dat
2. het systeem te weinig open en flexibel is om verder te optimaliseren.

Hoe pakt Dutchworld een implementatieproject aan om deze nadelen die kleven aan de aanpak van closed-source ERP-leveranciers te omzeilen? Odoo biedt een volledige set van basis apps voor alle processtappen van frontoffice website voor interactie met klanten en leveranciers tot en met de boekhouding. Met behulp van templates en custom-definities kan Odoo zo ingericht worden, dat direct in de eerste sprint van het project alle kernprocessen en kernfuncties werken van voor tot achter. Wellichteerst in de vorm van een proof-of-concept in de orientatiefases, en om later in de nul-sprint om toe te werken naar het eerste Minimal Viable Model (MVM). Het idee erachter is hetzelfde.

Hoe Odoo gebruiken: inrichtingsmogelijkheden

Dutchworld kan u praktijk-cases illustreren die voor zowel maakbedrijven als dienstverleners van belang zijn:
– De handelsinrichting van Odoo biedt geïntegreerde gegevensvoorziening over alle inkoop, verkoop, productie, voorraad, en financieel.
– De diensteninrichting van Odoo biedt geïntegreerde gegevensvoorziening over alle projecten, taken en incidenten, budgetten, uren, hr en financieel.

Waar het om gaat is dat altijd, overal, alle gegevens voorhanden zijn op mobiel, tabletPC of werkstation, zonder enige beperking. Eén integraal systeem ter ondersteuning van uw bedrijfsvoering is essentieel. Om de gegevensstromen over al die kanalen te kunnen beheersen is het gewenst om één softwareoplossing te creëren waaruit u precies kunt aflezen hoe uw bedrijf draait. Door de standaard inbedding van de websites en webwinkel in het Odoo-systeem toont uw backoffice altijd actuele informatie middels dashboards en rapportages.

Integratie

Odoo kan dus volledig stand-alone ingezet worden inclusief geïntegreerde website of webshop. Of, als daar goede redenen voor zijn, in combinatie met specifieke frontends gebaseerd op Magento of WordPress gekoppeld aan Odoo. Met maatwerk afgestemd op uw bedrijfsproces waar nodig.

Complete business oplossingen

Kortom: Van advies en projectoplevering naar support en online marketing. Bij Dutchworld maken we uw business oplossing in de cloud compleet. Laat u over de sterke mogelijkheden van Odoo adviseren voor meer online performance van uw organisatie. Dutchworld voert Odoo-implementaties uit onder het label Odoologic, een samenwerkingsverband van Erpologic en Dutchworld IT Solutions.

logo odoologic